DJD زانو در خانه

آیا DJD زانو در خانه درمان می‌شود؟

 آرتروز زانو یکی از عارضه­هایی است که هر ساله، تعداد بسیاری از افراد را درگیر می­کند. این عارضه ممکن است به دلایل مختلفی رخ بدهد که هر یک از آنها، روش درمان مخصوص به خود را دارند. باید بدانید که آرتروز زانو را می­توان با استفاده از برخی موارد نظیر استراحت و استفاده از کمپرس آب یخ در منزل نیز بهبود داد.

پربازدیدترین مقالات

زمان مطالعه: 4 دقیقه

اگر برای مدت‌ها درگیر عوارض بیماری DJD زانو بوده‌اید و درمان‌های تخصصی چندان مؤثر نیستند؛ قطعاً می‌خواهید پی ببرید که آیا DJD زانو در خانه درمان می‌شود؟ هر بیماری که در ارتباط با مفاصل یا استخوان‌های انسان باشد؛ تحرکات او را محدود خواهد کرد؛ بنابراین بررسی درمان‌ DJD زانو می‌تواند در خانه به افراد زیادی کمک کند. شما می­توانید با استفاده از خدمات بنیاد سلامت دکتر حوصله، به‌خوبی از انواع روش­های بهبود این عارضه اطلاع کسب کنید.

اختلالات DJD زانو یا همان آرتروز خفیف، ممکن است که آسیب جدی به ساختار سالم و طبیعی مفاصل بیماران وارد کنند. در واقع ریشه و علل بیماری آرتروز که به‌صورت میانگین هر ۳ نفر از ۵ نفر درگیر با این بیماری زیر ۶۵ سال سن دارند؛ با سبک زندگی افراد در ارتباط است. البته برخی از عوامل محیطی، ژنتیکی و تحرکات غیرطبیعی افراد هم در شکل‌گیری این بیماری دخیل هستند. در ادامه به هر آنچه که باید در مورد نحوه درمان آرتروز خفیف یا DJD زانو در خانه بدانید را ارائه خواهیم کرد.

درمان DJD زانو در خانه

آرتروز معمولاً در اثر ضعف شدید یا خفیف عضلات هم‌بند با مفاصل میانی زانو ایجاد می‌شود. بااین‌حال، در صورت صلاحدید پزشک و تمایل درمانگر به استفاده از روش‌های خانگی، قطعاً آرتروز خفیف زانو مشکل حادی نیست! شما می‌توانید با تقویت عضلات هم‌جوار مفصل و انجام برخی از دستورالعمل‌ها یا تمرینات فیزیوتراپی، در خانه آرتروز خود را درمان کنید.

البته اگر تمایل دارید که با روش‌های درمان DJD زانو و میزان تأثیرگذاری هر یک از آن‌ها به‌صورت کامل آشنا شوید؛ ما در اینجا هر یک از درمان DJD زانو به صورت خانگی را به‌صورت کامل بررسی خواهیم کرد:

 استراحت

یکی از متداول‌ترین روش‌های درمان آرتروز زانو در مراحل اولیه یا آرتروز نسبتاً خفیف، استراحت در خانه است. البته در موارد حادتر بیماری هم معمولاً پزشک یا فیزیوتراپ شما توصیه می‌کند که در منزل استراحت مطلق کنید. دراین‌بین، زمانی که بیمار قصد دارد تا درمان آرتروز را بدون جراحی دنبال کند؛ استراحت به میزان کافی ممکن است که اثربخش باشد.

 یخ

کمپرس سرد آب، می‌تواند کمک شایانی به درمان آرتروز در مراحل مختلف کند. در واقع استفاده از کمپرس آب یخ در کنار روش‌های ترکیبی، رگ‌های خونی را تحریک می‌کند و به دلیل بهبود جریان خون در ناحیه، شانس بهبود آرتروز افزایش پیدا خواهد کرد. برای درست‌کردن کمپرس یخ خانگی، می‌توانید یک قطعه یخ را درون پارچه تمیز بپیچید. البته اگر پوست شما به دما حساس است؛ این کار را بااحتیاط انجام بدهید.

 گرما

ترکیب کیسه‌های آب گرم با کمپرس‌های سرد، انقباض و انبساط رگ‌های خونی را ایجاد می‌کند. در اثر استفاده از آب گرم، التهابات ناشی از آرتروز هم کاهش پیدا خواهند کرد و درد بیمار بهبود می‌یابد. برای تهیه کمپرس آب گرم در خانه، می‌توانید از یک بطری آب گرم استفاده کنید. البته گرما به‌عنوان یک روش درمانی خانگی آرتروز به‌طورکلی مؤثر است و در صورت استفاده از حوله آب گرم یا دوش آب گرم هم متوجه بهبود وضعیت آرتروز خود خواهید شد.

داروهای مسکن بدون نسخه برای درمان آرتروز درصورتی‌که پزشک شما را منع نکرده است؛ می‌توانید از داروهای مسکن بدون نسخه همچون استامینوفن یا NSAIDها مانند ایبوپروفن و آسپرین استفاده کنید. این داروها درد شما را کاهش می‌دهند و برای بهبود التهابات هم گاهی اوقات داروهای ضدویروس یا مسکن‌های بدون نسخه الزامی خواهند بود.

داروهای ضدالتهاب

تجویز داروهای ضدالتهابی کورتونی یا استروئیدی بر عهده پزشک متخصص خواهد بود. اما تجربه ثابت کرده است که داروهای حاوی استروئید برای درمان آرتروز زانو مؤثر هستند. به همین دلیل هم می‌توانید با تهیه نسخه این دارو، بیماری DJD زانو  را در خانه هم درمان کنید.

تزریق کورتیکواستروئید

کورتیکواستروئید یک نوع داروی ضدالتهابی حاوی استروئید است که در صورت صلاحدید پزشک، می‌توان تزریق این دارو را انجام داد. بااین‌حال، ممکن است که داروهای استروئیدی برای برخی از افراد عوارض جانبی ایجاد کنند.

مکمل‌های غذایی

گلوکزامین یا کندراتین یکی از ترکیبات موجود در مفاصل و استخوان‌های افراد است. بااین‌حال، این مکمل غذایی حاصل از تراشه استخوان گاو، تأثیر فوق‌العاده‌ای هم برای درمان و کاهش التهابات مفاصل افراد مبتلا به آرتروز زانو دارد؛ بنابراین می‌توانید با استفاده از مکمل‌های حاوی این ترکیب، آرتروز خود را در خانه درمان کنید.

تغییر در سبک زندگی

سبک زندگی یک عامل با پتانسیل بالا برای ایجاد آرتروز زانو است. افرادی که عادت‌های بدغذایی یا فعالیت روزانه غیراصولی دارند؛ معمولاً گریبان‌گیر آرتروز خواهند شد. اما اگر به‌عنوان یک سالمند یا فرد جوان در اولین فرصت رژیم غذایی، تحرکات بدنی و برنامه روزمره خود را به شیوه سالم‌تری تغییر دهید؛ آرتروز زانو خیلی زود بهبود پیدا خواهد کرد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی اگرچه معمولاً در درمانگاه‌های تخصصی قابل‌انجام است؛ اما شما می‌توانید این کار را در خانه هم انجام بدهید. دریافت یک برنامه ورزشی، اضافه‌کردن حرکات اصلاحی و استفاده از زانوبندهای طبی به بهبود سریع آرتروز زانوی شما کمک می‌کنند. اما درمان‌های فیزیوتراپی باید مستمر باشند و وقفه بین جلسات درمانی، تأثیر درمان را از بین می‌برد.

 طب سوزنی

طب سوزنی احتمالاً در ردیف آخر پیشنهادها درمانگر به شما قرار دارد؛ اما به‌هرحال نمی‌توان از تأثیرات طب سوزنی بر روی درمان آرتروز زانو چشم‌پوشی کرد. این تکنیک سنتی، یک درمان خانگی برای DJD زانو هم خواهد بود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

هر زمان که اختلالات غیرطبیعی در ناحیه زانو یا حتی اطراف ساق خود احساس کنید؛ احتمال آرتروز خفیف یا حاد وجود دارد. درصورتی‌که به آرتروز حاد زانو مبتلا شده باشید؛ باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین توجه کنید که آرتروز حاد زانو معمولاً چندین نشانه مشخص دارد و پزشک برای تشخیص بیماری به این موارد استناد خواهد کرد.

اگر درد زانو شدید یا مداوم باشد یا اگر تورم قابل‌توجهی در زانو دارید؛ این علائم با آرتروز زانو مرتبط هستند. قرمزی یا حس گرمی در زانو هم می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه بروز آرتروز در ناحیه زانو باشد. البته معمولاً افراد مبتلا به آرتروز، در حرکت‌دادن زانو مشکل دارند و گاهی اوقات علائم آن‌ها با درمان‌های خانگی بهبود پیدا نمی‌کند.

 نتیجه­ گیری

آرتروز زانو به دلایل مختلف نظیر بالارفتن سن یا عدم داشتن فعالیت بدنی کافی رخ بدهد. شما می­توانید با مراجعه به پزشک متخصص، از دلیل رخ‌دادن این عارضه اطلاع کسب کنید و بدانید چه روش درمانی را باید برای بهبود آرتروز زانو خود استفاده کنید تا به نتیجه خوبی برسید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =